Laadnetwerk.

Waar kan ik laden?

Met één laadpas kun je laden bij publiek en openbaar toegankelijke laadpalen. Wist je dat het laadnetwerk in Europa al meer dan 500.000 laadpunten telt? Je kunt met een laadpas laden in provincies, steden, gemeentes. Ook kun je met de meeste laadpassen, buiten de reguliere laadpunten ook laden bij snelladers en ultrasnelladers (zoals bijv. Fastned & Shell-Recharge, en andere snel-laad aanbieders langs bijv. de snelweg). Ga je laden, dan hoef je alleen je laadpas even te scannen, je hoeft dus niet in de rij bij de kassa te staan, en je hebt geen gedoe met losse transacties en bonnetjes!

Veel laadpas aanbieders bieden ook de mogelijkheid om te laden bij publieke & openbare laadpunten in het buitenland (EU), er zijn veel laadpassen waarmee je ook in Europa kunt laden. Via onze website kun je dit gemakkelijk terugvinden in het overzicht, zodat jij gemakkelijk kunt kiezen en zorgeloos overal met jouw elektrische auto kunt rijden!

Het laden met een laadpas maakt het laden voor iedereen goedkoper, als elke laadpaal zou zijn uitgerust met een pin-terminal, dan zou het laden duurder worden voor de EV-rijder, en dat wil niemand, want een groot voordeel is dat elektrisch rijden goedkoper is dan rijden op brandstof.

Groot Europees netwerk.

Het Europese laadnetwerk groeit met de dag, veel landen zien dat de elektrische auto’s in rap tempo toenemen. Daarom zijn veel landen (en commerciële partijen), waaronder Nederland druk bezig met het verder uitrollen van het al grote laadnetwerk. Dagelijks komen er in Europa duizenden laadpalen bij, waar jij ook met jouw laadpas nu en in de toekomst kunt laden.

In ons handige overzicht kun je exact zien in welk land je wel of niet kunt laden met één laadpas. Door te laden met een laadpas draag je bij aan het succes van elektrisch rijden, en zorg je ervoor dat de transitie naar elektrisch rijden nog sneller zal gaan! Tip: Je kunt in de app van de laadpas dienstverlener exact zien waar je kunt laden en welke laadpunten er beschikbaar zijn, zo kun je jouw trip naar het buitenland goed plannen!

Laden met één laadpas?

Heb je dan aan één laadpas voldoende? Met één laadpas (laadabonnement) kun je (snel)laden bij meer dan 500.000+ publieke & openbare laadpunten verspreid over Europa. Zowel in Nederland, België, Duitsland als Frankrijk en zelfs verder is laden met één laadpas vaak geen probleem. In de meeste gevallen kun je dus goed overweg met één pas.

Met je laadpas kun je het laden starten en stoppen bij de laadpaal, dit doe je door de laadpas te scannen bij de kaartlezer op de laadpaal.

De laadpas dienstverlener stuurt je meestal aan het einde van de maand een factuur, net zoals bij het abonnement dat je hebt voor je telefoon. Op het factuur kun je gemakkelijk al je laadsessies terug vinden, en kun je de kosten voor bijv. het aantal geladen kWh’s terugvinden.

Bovendien is een groot voordeel dat je geen gedoe hebt met losse transacties en bonnetjes, je krijgt namelijk een overzichtelijk factuur (waarop al jouw laadsessies terug te zien zijn).

Wat kost de laadpas?

De meeste laadpassen kosten een paar euro per maand, of je betaald bij een ‘gratis’ laadpas, vaak geen maandelijks tarief maar juist een extra tarief per laadsessie.

De meeste laadpas leveranciers berekenen de prijs per kWh transparant aan je door, je betaald dus voor jouw laadpas + geladen kWh’s. De prijs per kWh is per laadpunt verschillend, deze is bepaald door de laadpaal aanbieder.

Hoeveel betaal ik?

Het laden bij publieke laadpunten is natuurlijk niet gratis, de kosten worden bepaald door de laadpuntexploitant zelf. Die rekent (eventueel) een starttarief, kWh-tarief en/of tijdstarief. De laadpas dienstverlener betaal je (indien van toepassing) per maand een klein bedrag, dit zijn de kosten die de dienstverlener heeft voor de administratie, onderhoud en service.

De kosten voor laden zijn meestal erg goedkoop, het is veel goedkoper dan het tanken van brandstof. Zelfs als je gaat snelladen langs de snelweg, betaal je iets meer per kWh, maar ben je nog steeds goedkoper uit dan rijden op brandstof.

‘In de meeste gevallen is de laadpas met een maandelijks tarief goedkoper dan een ‘gratis’ laadpas.’

– Je hebt de ‘gratis’ laadpas, hier betaal je maandelijks geen ‘service’ kosten voor, maar wel een extra tarief per laadsessie en/of per kWh.
– De laadpas waar je maandelijks een vast bedrag voor betaalt, rekent vaak geen extra tarief per sessie. Je kunt hiermee dus onbeperkt laden, je betaald dan natuurlijk nog wel de laad/stroomkosten die de laadpaal exploitant heeft vastgesteld.
In de meeste gevallen is de laadpas met een maandelijks tarief goedkoper dan een ‘gratis’ laadpas.

Opzoek naar de beste laadpas of wil je overstappen?

Wij helpen je graag met kiezen! Klik op de onderstaande knop om direct te vergelijken!

Laadpassen Vergelijken