Meest gestelde vragen

Meest Gestelde Vragen

Kan ik met een laadpas (laadabonnement) in heel Nederland laden?

Antwoord: Ja dat kan, met een laadpas kun je in heel Nederland laden. Alle laaddienstverleners zijn verbonden met het nationale laadnetwerk waardoor er een interoperabel netwerk is onstaan. Met een FastNed laadabonnement kun je ook in heel Nederland laden maar dan heb je de beperking dat je allleen bij FastNed laadstations kunt laden.

Kan ik met elke laadpas (laadabonnement) in de Europese Unie (EU) laden?

Antwoord: Nee niet met elke laadpas, er zijn verschillende aanbieders waarbij dit kan maar niet bij alle dienstverleners.

Hoe worden startkosten berekend?

Antwoord: Dit is meestal variabel en een keus van de laadstation exploitant/eigenaar.

Hoe worden transactie kosten berekend?

Antwoord: Dit is meestal variabel en een keus van de laaddienstverlener, en ook weer per laaddienstverlener en per abonnement vorm kan dit tarief verschillen.

Hoe worden kosten per kWh berekend?

Antwoord: Dit is meestal variabel en een keus van de laaddienstverlener en/of laadstation exploitant/eigenaar. Meestal hanteren grote dienstverleners (zoals Eneco, Essent etc) een standaard tarief bij hun laadpalen.

Hoeduur is een laadpas (laadabonnement)?

Antwoord: De meeste aanbieders bieden een laadpas gratis aan, maar bij sommige aanbieders zijn er maandelijks standaard kosten die in rekening worden gebracht voor de laadpas.