Gratis laadpas

Gratis laadpassen, zonder vaste maandelijkse kosten.

Wat is het grote verschil tussen de 'gratis' en betaalde laadpas? Je leest het hieronder!

Gratis Laadpas

Voor niets gaat de zon op.Gratis laadpas

Het laden bij publieke laadpunten is natuurlijk niet gratis, de kosten worden bepaald door de laadpuntexploitant zelf. Die rekent (eventueel) een starttarief, kWh-tarief en/of tijdstarief. De laadpas dienstverlener betaal je (indien van toepassing) per maand een klein bedrag, dit zijn de kosten die de dienstverlener heeft voor de administratie, onderhoud en service.

‘In de meeste gevallen is de laadpas met een maandelijks tarief goedkoper dan een ‘gratis’ laadpas. Voor de meeste mensen is dit de beste keus, maar het kan ook goed voorkomen dat voor jou situatie een gratis laadpas de juiste is’

Je hebt de ‘gratis’ laadpas, hier betaal je maandelijks geen ‘service’ kosten voor, maar wel een extra tarief per laadsessie. Als je weinig laad, dan is dit een goede optie.
De laadpas waar je maandelijks ‘service’ kosten voor betaalt, rekent vaak geen extra tarief per sessie. Je kunt hiermee dus onbeperkt laden, je betaald dan natuurlijk nog wel de laad/stroomkosten die de laadpaal exploitant heeft vastgesteld. Ga je regelmatig laden? Dan is de laadpas met een vast tarief per maand, een goede optie.
In de meeste gevallen is de laadpas met een maandelijks tarief goedkoper dan een ‘gratis’ laadpas. Welke laadpas voor jou het beste is? Vergelijk gemakkelijk via ons overzicht.

Back to top