Openbaar laden

Laden bij publieke / openbare laadpalen, hoe werkt dat?

Laden.

Hoe werkt het laden bij een laadpaal?

Bij een laadpaal kun je gemakkelijk en snel jouw elektrische auto opladen, maar hoe werkt het opladen van jouw auto bij een laadpunt? In dit artikel leggen we je exact uit hoe dit werkt.

Vind een beschikbaar laadpunt.

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een laadpunt te vinden, laadpunten zijn tegenwoordig op elke hoek van de straat te vinden. Ook langs de snelweg en bij veel bedrijven vind je tegenwoordig laadpunten. De ene laadpaal is de andere niet, je hebt verschillende snelheden in laders. De meeste laders langs de snelweg zijn het snelste, bijvoorbeeld bij Fastned, daar kun je ultra-snelladen en is je auto in no-time weer vol. Je kunt ook via de app van je laadpas dienstverlener beschikbare laadpunten vinden, en de prijs inzien.

Sluit de laadkabel aan.

Als je een beschikbaar laadpunt hebt gevonden, dan sluit je jouw laadkabel aan.

Scan jouw laadpas om te starten.

Houd je laadpas voor de lezer op de laadpaal, het laden zal nu starten. Je ziet het lampje op de laadpaal aangaan, die geeft aan of het starten van een laadsessie is gelukt. Het laadstation zal de laadkabel vergrendelen, zodat deze niet gestolen kan worden. Jij kunt alleen met jouw laadpas de laadpaal ontgrendelen.

Scan jouw laadpas om te stoppen.

Je kunt jouw laadpas weer voor de laadpaal houden als je de laadsessie wilt stoppen, de laadpaal stopt het laden en ontgrendeld de kabel.

Wat als je de laadpaal een storing heeft?

Gelukkig staat er de support afdeling 24×7 klaar om je te helpen met laadpaal storingen, op de laadpaal staat een sticker met hierop het storingsnummers. Dit nummer kun je bellen voor alle problemen bij de laadpaal, ook als er een rood lampje knippert en de laadpaal het dus niet doet.

Back to top