Laadpas.com - Handige informatie

Elektrisch Rijden voor iedereen.

Wat kost het opladen van mijn elektrische auto?

Verschillende factoren bepalen de prijs van het opladen bij een laadpaal.

Er zijn verschillende factoren die meespelen wat betreft het kosten plaatje van het opladen van jouw voertuig. Om te beginnen betaal je bij elke laadpaal een standaard kWh tarief, dit tarief kan per laadpunt en locatie verschillend zijn. Snelladen langs de snelweg is bijvoorbeeld iets duurder dan laden bij een normale laadpaal, dit heeft natuurlijk te maken met de duurdere locatie en duurdere onderdelen in de snellader. De kosten kun je terugzien in de app van je laaddienstverlener (laadpas aanbieder), deze heeft een kaart met hierop alle laadpunten en kosten per kwh.

Je hebt dus de prijs per kwh bij de laadpaal, en je hebt te maken met eventueel een transactie of tijdstarief. Als je bijvoorbeeld een ‘gratis’ laadpas hebt, dan komt er per laadsessie ook nog deze transactiekosten bij. Als je een laadpas hebt met maandelijks een vast tarief dan heb je deze kosten niet.

De prijs kan dus wat verschillen, electriciteit is een stuk goedkoper dan benzine of diesel dus je hebt veel voordeel met elektrisch rijden.

Belangrijk om te weten? Hoeveel kW is jouw auto? Stel jouw auto heeft een capaciteit van 50kW dan kun je de volgende berekening gebruiken:

Prijs per kWh 0.25 cent, keer 50 (50 kW) 0.25 x 50 = 12,50 (van volledig leeg naar volledig vol op basis van 50kW).

Back to top
DutchEnglishFrenchGermanPolishRomanian