Algemeen & Bestellen.

Waar kan ik laden met een laadpas?

Met de meeste laadpassen kun je laden bij openbare laadpalen in binnen- en buitenland. Op de ‘laadnetwerk pagina’ kun je de meeste informatie vinden omtrent waar je kunt laden met een laadpas en het laadnetwerk. > Laadnetwerk

Ik heb een laadpas besteld en nog niets ontvangen.

Het is belangrijk om te weten wanneer je jouw laadpas hebt besteld, de levertijd kan namelijk per aanbieder verschillen. De levertijd staat op laadpas.com per aanbieder vermeld, heb je jouw laadpas op tijd besteld, maar nog niets ontvangen? Dat is natuurlijk erg vervelend, het is mogelijk dat er een vertraging is bij de Post, maar ook dan is het goed om uit te zoeken waar het probleem zit. Stuur een bericht naar ons of de MSP, en dan zoeken we samen naar een oplossing.

Tip: Ga je binnenkort elektrisch of hybride rijden? Bestel dan op tijd jouw laadpas!

Ik wil overstappen van laadpas service provider.

Via onze website kun je gemakkelijk overstappen van laadpas aanbieder, check nog wel even bij je huidige aanbieder of je wel mag overstappen (en eventueel tot wanneer je huidige laadpas contract loopt).

Ik wil meerdere laadpassen bestellen voor mijn bedrijf/organisatie.

Neem contact met ons op voor een aanbod op maat, wij helpen je graag.

Het bestellen lukt niet.

Als het bestellen niet lukt, of er onstaat een foutmelding dan horen wij dit graag,  neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken waar het mis gaat. Het is belangrijk dat je ons vertelt wat er niet lukt, en waar het precies tijdens het bestellen misgaat.

Waarom zijn niet alle laadpassen bestelbaar.

We hebben nog niet met alle aanbieders een samenwerking, we hopen zo snel mogelijk ook andere laadpassen bestelbaar te kunnen maken. We zijn op dit moment in gesprek met meerdere aanbieders, binnenkort zullen er waarschijnlijk meerdere aanbieders bij komen.

Ik wil graag op de hoogte blijven van de markt ontwikkelingen.

Het is heel goed om op de hoogte te blijven van de tarieven binnen elektrisch rijden. Wil jij op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief (dit kan via de klantenservice pagina).

Ik heb een tip/suggestie voor de website.

Feedback ontvangen we heel graag, met jouw feedback kunnen we onze website blijven verbeteren. Mocht je ergens feedback over hebben dan horen we dit graag!

Zijn jullie diensten gratis?

Laadpas.com biedt alle diensten 100% gratis aan bezoekers aan, we ontwikkelen en verbeteren voortdurend onze software, zodat jij makkelijk kunt blijven vergelijken. Door nu en in de toekomst via Laadpas.com te blijven bestellen help je mee de markt transparanter te maken, bovendien zorg je ervoor dat wij onze diensten gratis en vrijblijvend, nu en in de toekomst kunnen blijven aanbieden. Bedankt voor het vertrouwen in ons!

Ik wil graag samenwerken.

Laadpas.com komt graag in contact met andere partijen, neem contact met ons op via de klantenservice pagina. We kunnen dan samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

We krijgen ook regelmatig de vraag van nieuwe partijen hoe ze zelf een laadpas kunnen introduceren, dit gaat via vereniging van laaddienstverleners; eViolin.

Laadpassen & Laden.

Ik ben mijn laadpas kwijt

Vind alle informatie op de speciale pagina > Laadpas kwijt of verloren

Wat is een laadpas en waarvoor heb ik deze nodig.

Als je een elektrische auto koopt, huurt of in de lease hebt, wil je overal elektrisch kunnen laden. Met een laadpas kun je laden bij alle publieke en openbare laadpunten. Kortom, om overal zorgeloos elektrisch te kunnen rijden heb je een laadpas nodig. Bovendien is een groot voordeel dat je elke maand één overzichtelijk factuur krijgt, je hebt dus geen losse transacties en bonnetjes maar één overzichtelijk factuur.

Wat is het grote verschil tussen de laadpassen.

Je hebt de ‘gratis’ laadpas, hier betaal je maandelijks geen ‘service’ kosten voor, maar wel een extra tarief per laadsessie.

De laadpas waar je maandelijks ‘service’ kosten voor betaalt, rekent vaak geen extra tarief per sessie. Je kunt hiermee dus onbeperkt laden, je betaald dan natuurlijk nog wel de laad/stroomkosten die de laadpaal exploitant heeft vastgesteld.

In de meeste gevallen is de laadpas met een maandelijks tarief goedkoper dan een ‘gratis’ laadpas.

Hoe betaal ik bij een laadstation.

Betalen en afrekenen bij een laadstation kan met een laadpas, met jouw laadpas start en stop je de laadsessie. Van de laaddienstverlener ontvang je aan het einde van de maand één factuur, als je hebt gekozen voor automatische incasso zal het bedrag automatisch van je rekening worden afgeschreven. Je kunt bij de meeste laadpassen ook kiezen voor betalen per factuur, het makkelijkste is natuurlijk wel betalen via automatische incasso.

Hoe is de prijs opgebouwd van elektrisch laden.

Het laden bij publieke laadpunten is natuurlijk niet gratis, de kosten worden bepaald door de laadpuntexploitant zelf. Die rekent (eventueel) een starttarief, kWh-tarief en/of tijdstarief. De laadpas dienstverlener betaal je (indien van toepassing) per maand een klein bedrag, dit zijn de kosten die de dienstverlener heeft voor de administratie, onderhoud en service.

Wat is de levertijd van een laadpas.

Dit verschilt sterk per aanbieder, in ons overzicht kun je zien wat de levertijden zijn. Let op: Alleen als de dienstverlener ons deze informatie heeft gegeven staat dit erbij.

Mijn laadpas doet het niet.

Soms moet een laadpas bij ontvangst eerst nog worden geactiveerd, als dat nodig is heb je de instructies gekregen in het pakketje bij het ontvangen van jouw laadpas, heb je de laadpas al wel geactiveerd? Dan kunnen er twee dingen zijn, 1: De laadpas is defect of, 2: De laadpaal is defect, tip: Probeer je pas op verschillende manieren voor de kaartlezer te houden, lukt dat niet? Dan is het advies om te bellen met de helpdesk, dit nummer staat op de laadpaal en is 24/7 te bereiken, de laadpaal beheerder kan dan direct zien of er een probleem met de laadpaal is, en eventueel een reset uitvoeren. Als het probleem niet bij de laadpaal ligt, dan is het advies om contact op te nemen met de laadpas provider, de laadpas provider kan in het systeem zien of er iets mis is en eventueel een andere laadpas opsturen.

Welke laadpas heb ik nodig voor mijn elektrische auto.

Je kunt alle laadpassen gebruiken, je kunt met een laadpas een laadsessie starten en stoppen bij een laadpunt. Een laadpas is dus merk & type onafhankelijk.

Kan ik met mijn laadpas ook snelladen bij Fastned & Allego.

In de meeste gevallen kun je ook snel-laden bij Fastned & Allego. Bekijk ons overzicht om te zien welke aanbieders dit ondersteunen.

Werkt mijn laadpas ook in het buitenland.

In de meeste gevallen kun je met de meeste laadpassen in Europa terecht. Ga je laden in het buitenland? Bekijk dan altijd in de App van de aanbieder waar je kunt laden, zo kun je je reis goed plannen en voorkom je verassingen.

*De beste laadpas voor Spanje, is op dit moment die van Electromaps. Ga je op vakantie naar Spanje? Check dan eerst de dekking van jouw laadpas aanbieder, is de dekking niet groot? Bestel dan de Electromaps laadpas.

Is een laadpas veilig?

Een laadpas is veilig om te gebruiken, net als bijvoorbeeld je pinpas kun je jouw laadpas het beste op een veilige plek bewaren (bijvoorbeeld in je portemonnee). Je kunt ook kiezen voor een laadtag, dan heb je een sleutelhanger pasje (deze kun je dan het beste aan je sleutelbos bewaren).

Fraude met laadpassen komt vrijwel niet voor, je kunt bij jouw laaddienstverlener altijd inloggen en je laadtransacties bekijken/controleren. Bij snellaad stations hangen vrijwel altijd camera’s, indien er dus spake is van fraude kan er altijd aanvullend onderzoek plaatsvinden.

Heb je vragen over jouw laad transacties? Neem dan contact op met jouw laaddienstverlener.

Laadpalen & Abonnementen.

Ik ben opzoek naar meerdere laadpunten voor mijn bedrijf/organisatie.

Neem contact met ons op voor een aanbod op maat.

Wat is een laadpaal abonnement.

Maak jouw laadpaal ‘slim & verbonden’ met een abonnement. Met een laadpaal (backoffice) abonnement kun je laadsessies verrekenen op jouw laadpaal, heb je één of meerdere laadpunten en wil je deze slim beheren? Dat kan! Met slimme software kun meerdere laadpalen beheren, monitoren, kosten instellen, laadsessies, gast & medewerker gebruik beheren en nog veel meer! Als iemand met een laadpas gaat laden op jouw laadpunt, dan kun je hiervoor een tarief instellen (dit tarief kun je zelf bepalen en instellen). De ‘Charge Point Operator’ zorgt voor de betaling.

Tip: Staat jouw vraag niet op deze pagina? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!