De beste laadpassen vergelijken.
Wij hebben dit overzicht voor jou gemaakt, zodat jij gemakkelijk en snel de beste laadpas kunt kiezen. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! Vergelijk, kies en bestel. Vandaag besteld = snel bezorgd! (*de levertijd staat per laadpas vermeld).
Gratis laadpas
Je hebt de ‘gratis’ laadpas, hier betaal je maandelijks geen ‘service’ kosten voor, maar wel een extra tarief per laadsessie.
Vaste laadpas.
De laadpas waar je maandelijks een vast bedrag betaald, rekent vaak geen extra tarief per sessie (transactiekosten). Je kunt hiermee dus onbeperkt laden, zonder dat er extra transactiekosten per laad sessie bijkomen.
Voordeel.
In de meeste gevallen is de laadpas met een maandelijks tarief goedkoper dan een ‘gratis’ laadpas.
De kosten voor opladen, wat betaal ik?
Het laden van jouw elektrische auto bij een laadpaal is natuurlijk niet gratis (gelukkig wel goedkoop), want immers, voor niets gaat de zon op. Lees hieronder hoe de kosten van het laden tot stand komen.
Kosten laadpaal.
De laadpaal beheerder heeft kosten voor beheer, service en onderhoud aan de laadpaal, bovendien is een laadpaal vaak ook een kostbare investering. Deze kosten zitten ook in jouw laadsessie verwerkt, dit is gelukkig vaak maar een klein bedrag.
Kosten opladen.
Het opladen met een laadpas bij een laadpaal, is meestal, erg goedkoop! De kosten voor opladen met een laadpas bij een laadpaal zijn alsvolgt opgebouwd:
+ (Kosten Laadpas) De vaste kosten voor jouw laadpas (dit kan een paar euro per maand zijn (vast abonnement), of bij ‘gratis’ laadpassen een extra tarief en/of toeslag per kWh per laadsessie).
+ (Kosten Laadpaal) Eventueel een start/tarief, tijdstarief en/of de geladen prijs per kWh (dit is bij de meeste reguliere laadpalen €0.25 – 0.35 cent per kWh). De beheerder van de laadpaal bepaald het tarief per kWh, meestal staat dit op de laadpaal of kun je dit terugvinden in de App van je laadpas aanbieder.
*Het kan ook zijn dat je een laadpas abonnement hebt, waarbij een vast tarief per kWh van toepassing is, dan is dit vaste tarief per kWh van toepassing.
Deze twee elementen (Laadpas + Laadpaal) bepalen de kosten van jouw laadsessie, onthoud ultra snelladen langs de snelweg is altijd duurder, dan laden bij reguliere laadpalen.
Facturatie.
Goed om te weten: Jouw MSP (Mobility Service Provider, oftewel laadpas dienstverlener) stuurt meestal iedere maand een overzichtelijk factuur, hierop kun je alle transacties en kosten terugvinden. Handig voor je administratie, zo heb je geen losse transacties en bonnetjes.
Hoe kan ik laadpalen, en de prijs voor het laden vinden?
Natuurlijk wil je gemakkelijk kunnen zien waar je in de buurt kunt laden, langs de snelweg kun je tegenwoordig bijna bij elk tankstation ultra-snelladen.
In de stad is het tegenwoordig ook geen probleem om een beschikbaar laadpunt te vinden, en heb je die gevonden, hoe weet je dan welke prijs je betaald voor het laden? Gelukkig staat, bij de meeste laadpalen de prijs met een sticker op de laadpaal.
Laadpas aanbieder en laad app.
De meeste laadpas aanbieders, bieden naast jouw laadpas abonnement ook een handige app, en hierin kun je ook gemakkelijk de prijs voor het laden inzien per laadpaal en laadlocatie.
Laadpas dekking.
De meeste laadpassen hebben een goede dekking, en hiermee kun je meestal wel overal laden (bekijk ons overzicht, voor de meest actuele informatie omtrent dekking). Je kunt hiermee vaak laden bij alle laadpalen, ook langs de snelweg en de bekende grote aanbieders, zoals;
• Fastned
• Shell-Recharge
• Nuon (mcDonalds)
• OrangeGas
• Total
• Ionity
• Allego
• Agri Snellaad