Laadnetwerk.

Waar kan ik laden?

Met één laadpas kun je laden bij alle publiek en openbaar toegankelijke laadpalen, je kunt met een laadpas laden in alle provincies, steden, gemeentes en natuurlijk ook bij de Fastned laadstations langs de snelweg. Ook kun je met één laadpas, buiten de normale laadpunten ook laden bij snelladers en ultrasnelladers (normaal, snelladen & ultrasnelladen is dus geen probleem). Veel aanbieders bieden ook de mogelijkheid om te laden bij publieke & openbare laadpunten in het buitenland (EU), er zijn al veel aanbieders waarbij je in Europa kunt laden. Via onze website kun je dit gemakkelijk terugvinden in het overzicht, zodat jij zorgeloos overal met jouw elektrische auto kunt rijden!

Groot Europees netwerk.

Het Europese laadnetwerk groeit met de dag, veel landen zien dat de elektrische auto’s in rap tempo toenemen. Daarom zijn veel landen, waaronder Nederland druk bezig met het verder uitrollen van het laadnetwerk. Dagelijks komen er duizenden laadpalen bij, waar jij ook met jouw laadpas nu en in de toekomst kunt laden.

Laden met één laadpas?

Met één laadpas (laadabonnement) kun je (snel)laden bij meer dan 300.000+ publieke & openbare laadpunten verspreid over Europa. Zowel in Nederland, België als Duitsland en zelfs verder is laden met één laadpas vaak geen probleem. Het laadnetwerk groeit onwijs snel, omdat alle landen heel snel hun netwerk uitbreiden, komen er dagelijks duizenden laadpunten bij. Wil je weten in welke landen je kunt laden? In ons handige overzicht kun je exact zien in welk land je wel of niet kunt laden met één laadpas. Door te laden met een laadpas draag je bij aan het succes van elektrisch rijden, en zorg je ervoor dat de transitie naar elektrisch rijden nog sneller zal gaan!

Met je laadpas kun je het laden starten en stoppen bij de laadpaal, dit doe je door de laadpas te scannen. De laadpas dienstverlener stuurt je meestal aan het einde van de maand een factuur, net zoals bij het abonnement dat je hebt voor je telefoon.

Bovendien is een groot voordeel dat je geen gedoe hebt met losse transacties en bonnetjes, je krijgt namelijk een overzichtelijk factuur (waarop al jouw laadsessies terug te zien zijn).

Wat kost de laadpas?

De meeste laadpassen kosten een paar euro per maand, dit zijn de kosten voor jouw abonnement. De meeste laadpas leveranciers berekenen de prijs per Kwh door, je betaald dus voor jouw laadpas + geladen kWh’s. De prijs per kWh is per laadpunt verschillend, deze is vast gesteld door de laadpaal beheerder.
Hoeveel betaal ik?

Het laden bij publieke laadpunten is natuurlijk niet gratis, de kosten worden bepaald door de laadpuntexploitant zelf. Die rekent (eventueel) een starttarief, kWh-tarief en/of tijdstarief. De laadpas dienstverlener betaal je (indien van toepassing) per maand een klein bedrag, dit zijn de kosten die de dienstverlener heeft voor de administratie, onderhoud en service. De kosten voor laden zijn meestal erg goedkoop, het is veel goedkoper dan het tanken van brandstof. Zelfs als je gaat snelladen langs de snelweg, betaal je iets meer per kWh, maar ben je nog steeds goedkoper uit dan rijden op brandstof.

‘In de meeste gevallen is de laadpas met een maandelijks tarief goedkoper dan een ‘gratis’ laadpas.’

Je hebt de ‘gratis’ laadpas, hier betaal je maandelijks geen ‘service’ kosten voor, maar wel een extra tarief per laadsessie.
De laadpas waar je maandelijks ‘service’ kosten voor betaalt, rekent vaak geen extra tarief per sessie. Je kunt hiermee dus onbeperkt laden, je betaald dan natuurlijk nog wel de laad/stroomkosten die de laadpaal exploitant heeft vastgesteld.
In de meeste gevallen is de laadpas met een maandelijks tarief goedkoper dan een ‘gratis’ laadpas.