Laadkosten.

Wat kost het laden bij een laadpaal?

De prijs per kWh kan bij laadpaal aanbieders verschillen. Het laden bij reguliere laadpalen is vaak goedkoper, dan het snelladen laden langs de snelweg.

Vergelijk het met tanken, als je gaat tanken langs de snelweg betaal je ook meer (omdat dit duurdere locaties zijn). De prijs per kWh kun je vaak terugvinden op de laadpaal (sticker), ook kun je laadkosten terugvinden in de app van je laaddienstverlener.

Opbouw kosten:

+ (Kosten Laadpas) De vaste kosten voor jouw laadpas (dit kan een paar euro per maand zijn (vast abonnement), of bij ‘gratis’ laadpassen een extra tarief en/of toeslag per kWh per laadsessie).

+ (Kosten Laadpaal) Eventueel een start/tarief, tijdstarief en/of de geladen prijs per kWh (dit is bij de meeste reguliere laadpalen €0.30 – 0.35 cent per kWh). De beheerder van de laadpaal bepaald het tarief per kWh, meestal staat dit op de laadpaal of kun je dit terugvinden in de App van je laadpas aanbieder.

*Het kan ook zijn dat je een laadpas abonnement hebt, waarbij een vast tarief per kWh van toepassing is, dan is dit vaste tarief per kWh van toepassing.

Deze twee elementen (Laadpas + Laadpaal) bepalen de kosten van jouw laadsessie, onthoud ultra snelladen langs de snelweg is altijd duurder, dan laden bij reguliere laadpalen.