Hoe werkt een laadpas?

laadpas elektrische auto
Wil je weten hoe je kunt laden bij laadpalen en hoe je een laadpas kunt gebruiken? We leggen het je graag uit in dit artikel!

Als je elektrisch gaat rijden, dan wil je natuurlijk bij de meeste laadpalen zorgeloos je elektrische auto kunnen opladen!

Om toegang te krijgen tot de meeste laadpunten, heb je een laadpas nodig. Met de laadpas kun je jezelf identificeren, en de laadsessie stoppen of starten, maar hoe werkt dat dan?

Het is heel simpel, een laadpas is een abonnement dat op je naam of organisatie staat geregistreerd, net zoals bijvoorbeeld het abonnement van je mobiele telefoon.

Net zoals de netwerk provider van jouw telefoon, heb je ook een provider (MSP, Mobility Service Provider) voor het laden. Deze MSP zorgt ervoor dat jij met jouw laadpas overal kunt laden, en dat jouw laadpas altijd werkt!

Zodra jij klaar bent met jouw laadsessie, brengt de laadpaal beheerder automatisch de laadkosten in rekening bij de MSP. De MSP die stuurt aan het einde van de maand een factuur, met hierop in één overzicht al je laadsessies. Het voordeel is dat je geen losse transacties en bonnetjes hebt, maar één keer per maand één afschrijving. Dat is overzichtelijk en beter voor de boekhouding, kortom het gebruiken van een laadpas is een win-win situatie!

Hoe werkt een laadpas?
  1. Verbind de laadkabel met de laadpaal en de elektrische auto.
  2. Houd de laadpas voor de kaartlezer op de laadpaal.
  3. De laadsessie zal starten.
  4. Om de laadsessie te stoppen, houd je opnieuw de laadpas voor de laadpaal.
  5. Je kunt nu de laadkabel loshalen, de kosten van de laadsessie zullen verrekend worden op je factuur.

Heb je toch nog vragen over hoe een laadpas nu werkt? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!