Hoe werkt snelladen met een laadpas?

Ga je regelmatig op pad? Dan is het fijn om te weten dat je ook met de meeste laadpassen terecht kun bij snelladers, maar hoe werkt dat snelladen met een laadpas nu? We leggen het in dit artikel graag aan je uit!

Tegenwoordig zijn er heel wat aanbieders van snelladers, en er komen er in een rap tempo, veel bij! Op dit moment van schrijven zijn er 4164 snelladers, waarbij het aandeel normale laadpalen 119.197 is in Nederland, en dat zijn nog cijfers uit November, het ware aantal zal daarom weer iets hoger liggen.

Hoe werkt het laden met een laadpas bij een snellader?

Net zoals bij een normale laadpaal, heeft een snellader een kaartlezer, op de kaartlezer, kun je net zoals bij een gewone laadpaal – jouw laadpas aanbieden (scannen). Natuurlijk moet je nog wel even de laadkabel aansluiten op jouw auto, maar zo simpel is het laden bij een snellader.

Het voordeel van laden is dat je geen losse transacties hebt en geen losse bonntjes hoeft te bewaren om te declareren, daarnaast ontvang je aan het einde van de maand een overzichtelijk factuur met daarop al je laadsessies en de kosten. Heb je een laadpas waarbij alle laadkosten worden betaald door je werkgever, dan is het ook prettig, want je hoeft zelf niets voor te schieten en loopt geen risico een declaratie te vergeten.