Laadpassen, welke moet ik kiezen?

Laadpas kiezen.

Welke laadpas kan ik het beste kiezen?

Er zijn veel laadpas aanbieders actief, dat is natuurlijk niet zo gek. De mark voor elektrisch rijden groeit hard, welke laadpas kun je het beste kiezen en waar moet je op letten? Allereerst is het erg belangrijk om te kiezen naar of je veel of weinig gaat laden. Waarom? Je kunt namelijk kiezen tussen een ‘gratis’ laadpas, en een variant met een vast bedrag per maand, maar wat is dan het verschil? Het verschil zit hem in de vaste kosten, bij de twee varianten komen namelijk altijd vaste kosten terug.

Wat zijn de vaste laadpas kosten?

Of je nu kiest voor de ‘gratis’ vaiant of de vaste, voor elke laadpas betaal je kosten. Bij de gratis variant komt er bij elke laadsessie (elke keer dat je gaat laden), een extra tarief per transactie of kWh, dit kan ook een tijdsgeboden tarief zijn (maar komt niet veel voor). Ga je veel laden? Dan is de vaste laadpas meestal voordeliger, ga je weinig ( een paar keer per week ) laden? Dan is de gratis laadpas meestal het meest voordeligst.

Wat is voordeliger?

Dat hangt sterk af van hoe vaak je gaat laden, stel een vaste laadpas kost je 3 euro per maand, en bij een gratis laadpas betaal je 0.50 cent per laadessie/transactie. Dan kun je 6 keer per maand laden en zit je al aan 3 euro kosten, met de gratis laadpas. Ga je dan bijv. meer dan 6 keer per maand laden, dan kun je beter kiezen voor een vaste laadpas.