Laadpas.com - Handige informatie

Elektrisch Rijden voor iedereen.

Hoe werkt laden bij een laadpaal

Hoe werkt het laden bij een laadpaal?

Het opladen bij een laadpaal, hoe werkt dat?

Lees hier alles over opladen bij een laadpunt.

Als je elektrisch rijd wil je natuurlijk bij elke laadpaal kunnen opladen, gelukkig is het opladen van een elektrische auto bij een laadpaal erg gemakkelijk. Om te beginnen heb je natuurlijk een laadkabel nodig, deze zit standaard bij je EV (elektrisch voertuig). Je sluit de kabel aan op jouw auto, en aan de laadpaal. Nu kun het laden starten door jouw laadpas te scannen, met jouw laadpas start je het laden. Je zult zien dat het lampje op de laadpaal van kleur verandert.

Hoelang duurt het laden?

Dit is afhankelijk van de snelheid van de laadpaal en de accu capaciteit (kW) van je voertuig, je kunt dit terug vinden in het boekje van je auto. Bij snelladers zit je auto meestal binnen 20 minuten weer vol.

Hoe betaal ik voor de laadsessie?

Je hebt dus een laadpas nodig, hiermee betaal je bij de laadpaal. De laadpas is een soort sim-kaart, net zoals je die hebt voor jouw mobiele telefoon. Met jouw laadpas identificeer je jezelf bij de laadpaal, omdat je een abonnement hebt met de laaddienstverlener stuurt deze jou aan het einde van de maand de rekening (geladen kWh’s).

Back to top