Met slechts één laadpas kun je gemakkelijk gebruikmaken van openbare en publieke laadpunten.

Met slechts één laadpas kun je gemakkelijk gebruikmaken van openbare en publieke laadpunten. Europa heeft momenteel al meer dan 500.000 laadpunten verspreid over provincies, steden en gemeenten. Het handige is dat je met een laadpas niet alleen toegang hebt tot reguliere laadpunten, maar ook kunt laden bij snelladers en ultrasnelladers, waaronder bij bekende aanbieders zoals Fastned en Shell-Recharge, en andere snellaadstations langs snelwegen. Bij het laden hoef je alleen je laadpas te scannen, waardoor je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa, en geen gedoe hebt met losse transacties en bonnetjes!

Veel laadpas-aanbieders faciliteren ook het opladen bij publieke en openbare laadpunten in het buitenland (EU). Op onze website vind je een overzicht zodat je eenvoudig kunt kiezen en zorgeloos met je elektrische auto door heel Europa kunt rijden!

Het gebruik van een laadpas maakt het opladen niet alleen handig, maar ook voordelig voor iedereen. Als alle laadpalen voorzien zouden zijn van een pin-terminal, zou dit het laden onnodig duurder maken voor elektrische rijders. Gelukkig voorkomt de laadpas deze extra kosten, waardoor elektrisch rijden betaalbaar is en blijft.

Het Europese laadnetwerk groeit snel, met dagelijkse toevoegingen van duizenden laadpalen. Veel landen, waaronder Nederland, spelen actief in op de toenemende populariteit van elektrische auto’s door het laadnetwerk verder uit te breiden. Ons overzicht geeft je inzicht in de landen waar je met één laadpas kunt opladen. Door te kiezen voor een laadpas draag je bij aan het succes van elektrisch rijden en versnel je de overgang naar een elektrisch rijden!