Verrekenen van laadkosten

Laadkosten verrekenen.

Hoe kun je laadkosten verrekenen met je werkgever?

Allereerst is het belangrijk om te weten of je ook thuis gaat laden? Ga je namelijk alleen onderweg laden, dan heb je aan alleen een laadpas op naam van je werkgever voldoende, hiermee kun je dan namelijk bij alle laadpalen laden. Bovendien komen dan uiteindelijk alle laadkosten op de laadpas, die immers op de naam van jouw werkgever staat. Natuurlijk is het wel belangrijk om goede afspraken hierover met je werkgever te maken, wellicht wil je een andere laadpas gebruiken voor prive (zodat zakelijk en prive gescheiden blijft).

Ga je ook thuisladen, via een eigen laadpunt?

Als je gaat thuisladen dan is het ook belangrijk dat de laadpas op naam staat van jouw werkgever, het factuur komt dan altijd automatisch bij jouw werkgever terrecht.

Op het laadpunt is het belangrijk om het verrekenen van laadkosten in te stellen, op de meeste laadpunten kun je zelf een tarief per kWh instellen (vraag dit na bij jouw installateur of fabrikant van de laadpaal).

Op het moment dat je dan met jouw laadpas gaat laden op het (thuis)laadpunt, dan worden de kosten per kWh in een factuur doorgestuurd naar jouw werkgever. Zodra de werkgever de factuur heeft voldaan aan de charge point operator, zal de charge point operator deze kosten per kWh uitbetalen aan jou. Zo heb jij jouw thuis gemaakt energie kosten, weer terug via jouw werkgever.