Waarom een laadpas veiliger is.

Het laden met een laadpas heeft veel voordelen, zo kun je jouw laadsessie, gemakkelijk, snel en zonder gedoe starten bij laadpalen. Bovendien onvang je maandelijks een overzichtelijk factuur, met hierop al je laadsessies en geladen kosten. Zo heb je geen losse transacties en bonnetjes, ook kun je met een laadpas gemakkelijk gebruik maken van de laad infrastructuur en het grote laadnetwerk, waarbij je met de meeste laadpassen bij openbare laadpalen en snel laders langs de snelweg kunt laden, ook in het buitenland.

Wellicht heb je ook gezien dat je via sommige snelladers kunt laden via een QR code, dit is een sticker die je kunt scannen met je telefoon. Wij raden de QR methode af. Een QR code verwijst namelijk naar een website, als je de QR code scant, dan weet je natuurlijk niet op welke website je uitkomt, ook is dit lastig te controleren, en dat kan tot ongewenste situaties leiden.
Er zijn de laatste tijd meerdere meldingen binnen gekomen over ‘valse QR codes’ die op snelladers waren geplakt, als gebruiker denk je dan dat je de QR code moet scannen om te betalen voor het laden, maar je komt dan op een website uit waar je niet betaald aan de laadpaal-beheerder, maar aan een crimineel.
Omdat betalen via QR code op veel snelladers een optie is, maken oplichters hier gebruik van. Het laden met een laadpas voorkomt dit, omdat je dan simpelweg de QR code niet hoeft te gebruiken. Het is dus erg lastig om te zien of een QR code valide is of vals.
Wil je toch betalen via een QR code, of heb je geen andere optie? Dan adviseren wij om goed te controleren of je op de juiste website zit, dit kun je controleren door de URL (het website adres te controleren, met het adres van de officiële website van de laadpaal beheerder, ook is het raadzaam om dit de laadpaal-beheerder te laten bevestigen.). Ons advies is om altijd te laten met een laadpas, tenzij het niet anders kan!