Op vakantie met de elektrische auto.

Gratis laadpas

Op vakantie met de elektrische auto.

Het is weer vakantie periode, veel mensen zijn inmiddels al, of gaan nog op vakantie! Natuurlijk is het dit jaar net iets anders, vanwege alle corona maatregelen. Nu veel elektrische auto’s een grote actie radius hebben, gaan ook steeds meer mensen op vakantie met de EV. Het laadnetwerk in Europa groeit sterk, en er zijn veel ontwikkelingen gaande in de markt. Natuurlijk is het nog wel noodzaak om ritten naar het buitenland te plannen, maar het laadnetwerk groeit snel! Omdat de meeste autofabrikanten volledig elektrisch willen gaan, is de focus ook om het laadnetwerk in Europa de komende jaren naar een hoger niveau te tillen. Onder andere Fastned pakt hier een grote rol in Europa (Fastned laadstations zijn momenteel beschikbaar in Nederland, Belgie, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, en Zwitserland).

Laadinfrastructuur.

In Nederland is de dekking qua laadpalen (Reguliere snelheid, publiek en semi-publiek: 75.032) en snelladers (Snellaadpunten: 2.367) ontzettend goed, bij elk tankstation is tegenwoordig wel een snellaad locatie te vinden.

Het is goed om je reis naar het buitenland altijd van te voren te plannen, zo kom je nooit voor (laad)verassingen te staan met jouw elektrische auto. Wat je ook kunt doen is in de laadapp van jouw laaddienstverlener, de route uitstippelen waar je kunt laden. Ook is de laadapp van Fastned een aanrader!

Goed om van te voren te onderzoeken, heeft jouw laadpas wel dekking in een bepaald land? Er zijn nog steeds laadpassen die beperkte dekking hebben in het buitenland, het is dus goed om van te voren na te gaan of je wel met jouw laadpas in het buitenland kunt laden.

Laden via het stopcontact.

Heb jij een kabel waarmee je jouw EV ook via het stopcontact kunt opladen? Dan is het advies om deze altijd mee te nemen (samen met een verlengsnoer 5 a 10 meter), zo kun je altijd overal in nood je auto opladen. Het gaat dan natuurlijk wel een stuk langzamer, maar je kunt dan in ieder geval overal (bij elke stopcontact) laden.

Hotel met laadpaal.

Wat veel mensen ook doen, ze maken vooral bij een lange reis een tussenstop bij een hotel met een laadpaal. Zo kun je het laden combineren met een rust moment, het is natuurlijk altijd belangrijk om bij een lange reis, goed te rusten – zo behoud je focus en kom je meer ontspannen aan op je bestemming.