Blog

Lees hier alles over elektrisch rijden, laden en betalen.

Welke laadpas past het beste bij mijn auto?

Zit er verschil in een laadpas per type of merk elektrische auto?
Elektrische auto en laadpassen. Welke heb ik nodig voor mijn auto?

Als je elektrisch gaat rijden, dan heb je een laadpas nodig om te laden bij alle publieke laadpalen, en laadstations langs de snelweg. Maar welke laadpas is nu de beste keuz, en welke pas het beste bij mijn elektrische auto?

Verschillen

Er zijn grote verschilen in laadpassen, prijzen en voordelen per pas, maar gelukkig hoef je geen speciale laadpas te kiezen voor een specifiek merk of type auto. Je kunt met alle laadpassen laden, en de laadpas kijkt niet naar het type of merk auto. Daarom ben je vrij flexibel om te kiezen welke laadpas je wilt gebruiken.

Tesla, BMW, Mercedes-Benz, Toyota, Nissan, Renault, Opel, Volkswagen en meer.

Natuurlijk zijn er heel veel aanbieders van elektrische voertuigen, en zeker niet beperkt tot bovenstaand [...]

De beste laadpas voor op vakantie.

Op vakantie en elektrisch rijden
Vakantie Laadpas Laden in het buitenland.

Je wilt naar het buitenland met jouw elektrische auto? Dan is het erg belangrijk om te weten waar je kunt laden met jouw laadpas, in dit artikel geven we je een aantal handige tips waarmee je met een gerust hart elektrisch kunt rijden in heel Europa.

Check je route.

Bekijk vooraf de route die je wilt rijden, check of er snelladers op je route staan en reken uit of dit kan met de actie radius van jouw elektrisch auto. Tegenwoordig kun je langs de snelweg ontzettend veel snelladers vinden, toch is het raadzaam om van te voren je route te plannen.

Hotel met laadpaal.

Tegenwoordig bieden veel hotels ook laadpalen aan, maar bekijk voor de zekerheid op de website van het hotel of ze dit ook aanbieden. Je kunt natuurlijk ook altijd bellen of mailen.

Vergeet je ‘granny’ laadkabel niet (12v).

Bij de meeste elektrische auto’s zit een kabel [...]

Laadpassen, welke moet ik kiezen?

Welke laadpas moet ik kiezen?
Laadpas kiezen. Welke laadpas kan ik het beste kiezen?

Er zijn veel laadpas aanbieders actief, dat is natuurlijk niet zo gek. De mark voor elektrisch rijden groeit hard, welke laadpas kun je het beste kiezen en waar moet je op letten? Allereerst is het erg belangrijk om te kiezen naar of je veel of weinig gaat laden. Waarom? Je kunt namelijk kiezen tussen een ‘gratis’ laadpas, en een variant met een vast bedrag per maand, maar wat is dan het verschil? Het verschil zit hem in de vaste kosten, bij de twee varianten komen namelijk altijd vaste kosten terug.

Wat zijn de vaste laadpas kosten?

Of je nu kiest voor de ‘gratis’ vaiant of de vaste, voor elke laadpas betaal je kosten. Bij de gratis variant komt er bij elke laadsessie (elke keer dat [...]

Hoe kan ik een laadpas bestellen?

Hoe kan ik een laadpas bestellen?
Laadpas Bestellen. Het aanvragen van een laadpas, hoe werkt dat?

Het bestellen en aanvragen van een laadpas is erg gemakkelijk, bekijk ons overzicht en kies de laadpas die het beste pas bij jouw mobiliteitsbehoefte. Bij de meeste laadpassen staat ook de levertijd vermeld, ga je binnenkort elektrisch rijden? Dan is het slim om jouw laadpas optijd te bestellen, zo loop je niet het risico dat je niet kunt laden.

Wat als ik mijn laadpas nog niet heb?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat mensen moeten doen als ze hun laadpas nog niet hebben, maar wel hun elektrische auto. Bij de meeste elektrische auto’s levert de fabrikant ook de kabel om te laden via het normale stopcontact, natuurlijk gaat dat een stuk langzamer dan bij de laadpaal (maar in geval van nood is dit toch [...]

Hoe werkt laden bij een laadpaal

Hoe werkt het laden bij een laadpaal?
Het opladen bij een laadpaal, hoe werkt dat? Lees hier alles over opladen bij een laadpunt.

Als je elektrisch rijd wil je natuurlijk bij elke laadpaal kunnen opladen, gelukkig is het opladen van een elektrische auto bij een laadpaal erg gemakkelijk. Om te beginnen heb je natuurlijk een laadkabel nodig, deze zit standaard bij je EV (elektrisch voertuig). Je sluit de kabel aan op jouw auto, en aan de laadpaal. Nu kun het laden starten door jouw laadpas te scannen, met jouw laadpas start je het laden. Je zult zien dat het lampje op de laadpaal van kleur verandert.

Hoelang duurt het laden?

Dit is afhankelijk van de snelheid van de laadpaal en de accu capaciteit (kW) van je voertuig, je kunt dit terug vinden in het boekje van je auto. Bij [...]

Betalen en laden bij Fastned

Hoe werkt betalen bij Fastned?
laadpas elektrische auto
Laden met een laadpas bij FastnedBetalen bij Fastned stations. Hoe kan ik betalen bij Fastned?

Betalen bij Fastned gaat gemakkelijk en snel met een laadpas, bovendien kun je contactloos betalen. Je scant jouw laadpas bij het laadstation, dan start de laadsessie automatisch. Zodra je auto vol geladen is kun je jouw laadpas weer scannen, de laadsessie zal dan eindigen. De laadpas dienstverlener stuurt je aan het einde van de maand een factuur voor de geladen kWh’s.

Kan ik met mijn laadpas bij alle Fastned stations laden?

Met de meeste laadpassen kun je bij Fastned laden, als je met jouw laadpas bij Fastned kunt laden, dan kun je hiermee ook gelijk bij elk Fastned laadstation laden.

Hoeveel betaal ik?

De prijs per kWh staat vermeld om de laadpaal bij Fastned, het tarief dat Fastned rekent [...]